40. juhlavuoden ohjelmistossa mestareita ja uusia lahjakkuuksia

Ensi vuonna 40-vuotisjuhlaansa viettävä Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 21.-30.7.2017. Kaikkiaan 27 konserttia ja tapahtumaa sisältävä festivaali levittäytyy Sydän-Savon kirkkoihin, kartanoihin ja tehdashalleihin.

Juhlavuoden ohjelmistossa yhdistyvät elämyksellisesti historia ja tulevaisuus, suomalaisuus ja kansainvälisyys. Juhlavuoden esiintyjäjoukkoon on kutsuttu suomalaisia mestareita Musiikkipäivien 40 vuoden varrelta, nuoria lahjakkuuksia sekä viihteen ja rockin klassikkoja.

Klassisesta rockiin – tunnelmasta toiseen

Musiikkipäivät avaa sen ensimmäinen taiteellinen johtaja Ralf Gothóni –kvartetin konsertissa Joroisten kirkossa. Juhlavuoden kunniaksi ohjelmistossa on myös mm. Schubertin meastariteokset Winterreise (Petri Lindroos, Julia Wallin) ja Schöne Müllerin (Tomi Punkeri, Outi Rahko, Jorma Hynninen).

Nuoria klassisen musiikin taitajia ovat mm.  baritoni Joonas Asikainen ja tenori Jere Martikainen, sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Kevin Greenlaw, mezzosopraano Anna Danik, tenori Andrea Caré sekä Roozemanin veljekset Jonathan (sello) ja Jan-Paul (piano).

Apocalyptica Joroisten Musiikkipäivien rytmimusiikin pääesiintyjäksi

Sinfonista metallia soittava ”sello-rockin” airut Apocalyptica on vahvistanut tulonsa kesän 2017 Joroisten Musiikkipäiville. Apocalyptica on huimaan maailmanmenestykseen noussut suomalaisyhtye, jonka albumeita on myyty maailmanlaajuisesti 4,5 miljoonaa kappaletta. Joroisten Musiikkipäivien konsertti ”Plays Metallica by four cellos” juhlistaa yhtyeen 20 vuotta sitten julkaistua esikoisalbumia. Apocalyptica esiintyy 28.7. U-Contin tehdashallissa Joroisissa.

Muita esiintyjiä ovat mm. Tähdet, tähdet -kilpailun vuoden 2016 voittaja Pete Parkkonen, Tango del norte-yhtye ja tenori Harri Kaitila sekä tunnettuja, rakastettuja lauluja esittävä parivaljakko Jaakko Ryhänen ja Seppo Hovi.  
40-vuotista historiaa juhlistetaan myös useilla ilmaiskonserteilla ja lastenkonserteilla. Osa ohjelmistosta julkaistaan myöhemmin.

Tervetuloa viettämään kanssamme ainutlaatuista 40. juhlavuotta, yhdessä teemme siitä ikimuistoisen!