Angelika Klas

Sopraano Angelika Klas tunnetaan erityisen monipuolisena taiteilijana. Lyyrisen sopraanon perusohjelmiston lisäksi hän on taiturillinen Astor Piazzollan ja tangomusiikin tulkitsija. Hänen laajaan ohjelmistoonsa kuuluu orkesteri- ja kamarimusiikkia barokista nykymusiikkiin sekä operetti-, näyttämö ja musikaalimusiikkia.

Angelika Klas on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta. Hän on lisäksi opiskellut Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa ja osallistunut mm. Gerhard Kahryn, Bonaldo Giaiottin ja Teresa Berganzan mestarikursseille. Suomessa hän on opiskellut mm. Jaakko Ryhäsen ja Marjut Hannulan johdolla.

Angelika Klas on esiintynyt useissa oopperarooleissa. Näistä mainittakoon mm. Bizet’n Carmen (Carmen), Piazzollan Maria de Buenos Aires (Maria) ja Dvorakin Rusalka (Ruhtinatar). Hän on esiintynyt mm. Moskovan Novaya Operassa, Pietarin Mihhailovski operassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa.

Hän on myös kysytty operetti- ja musiikkiteatterisolisti ja on esiintynyt useissa operettirooleissa kuten Offenbachin Orfeus Manalassa (Eurydike), Kálmanin operetissa Mariza (Mariza), Angéle Didierin roolissa Léharin operetissa Luxemburgin kreivi, kreivitär Zedlaun roolissa J. Straussin operetissa Wieniläisverta sekä Rosalinden roolissa J. Straussin operetissa Lepakko.

Kaudella 2015–2016 hän esiintyi nimiroolissa Turun Kaupunginteatterin tuottamassa musiikkinäytelmässä Tamara. Teos kertoo oopperalaulajatar Tamara Lundin elämästä ja urasta. Keväällä 2014 ja 2017 hänet nähtiin Suomen Kansallisoopperan menestyksekkäässä konserttiproduktiossa TANGO! Keväällä 2019 hän debytoi Kreivittären roolissa Joensuun oopperan tuottamassa W.A.Mozartin oopperassa Figaron häät.

Angelika Klas on esiintynyt useilla kansainvälisillä festivaalelilla, mm. Korsholman musiikkijuhlat, Turun Musiikkijuhlat, Naantalin Musiikkijuhlat, Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat ja Helsingin Juhlaviikot. Hän on vieraillut useimpien suomalaisten orkesterien solistina. Näistä mainittakoon mm. Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Kymi Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Kuopion kaupunginorkesteri, Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, sekä Vantaan viihdeorkesteri. Hän on lisäksi konsertoinut mm. Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Liettuassa, Unkarissa, Norjassa, Venäjällä ja Tanskassa.

Angelika Klas toimii tangomusiikkiin erikoistuneen Tanguedia Quintetin solistina esiintyen heidän kanssaan laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on julkaissut useita levyjä kvintetin kanssa; Tango Querido (2010), Kohtalona Tango (2013) ja Tango Piazzolla-Angelika Klas & Tanguedia Quintet Live (2018).

Angelika Klas esiintyy Joroisten Musiikkipäivillä 28.7. klo 15 Torstilan kartanossa Joroisissa järjestettävässä konsertissa Tähtisumua.

Kuvaaja: Ville Paul Paasimaa