Julistekilpailun säännöt

Joroisten Musiikkipäivät järjestää 40 v. juhlavuoteensa liittyvän julistekilpailun. Kilpailu on avoin.

Yleistä

Kilpailuun on ilmoittauduttava viimeistään 20.5.2017 mennessä ja kaikki kilpailutyöt toimitetaan viimeistään 10.6.2017 tiedostonsiirtona osoitteeseen info@joroinenmusicfestival.fi

Säännöt

Julisteen koko on 706 x 1006 mm. Julistetiedoston tulee olla painovalmis pdf- tai tiff-tiedosto (HUOM, ei leikkausmerkkejä), ja siinä on käytettävä CMYK-värimaailmaa ja FOGRA27-väriprofiilia. Jos juliste valitaan finalistin joukkoon, osallistujan tulee lähettää sama juliste myös koossa 506 x 706 mm.

Juliste tulee ehdottomasti toimittaa ilman signeerausta, mutta sellaisen lisääminen jälkikäteen on kuitenkin oltava mahdollista. Juliste tulee nimetä. Julisteen ja tekijän nimi ilmoitetaan osoitteeseen info@joroinenmusicfestival.fi kilpailutyön toimituksen yhteydessä. Tekijän nimi ei tule tuomariston tietoon ennen kuin kilpailun tulokset ovat selvillä.

Julisteen tulee olla kuvitus tai kollaasi. Varsinaisia valokuvateoksia ei hyväksytä kilpailuun.

Julisteen aiheena tulee olla vapaavalintaisesti yksi konsertti kesän 2017 ohjelmistosta.

Julisteen tulee houkutella vierailemaan Joroisten Musiikkipäivät — Joroinen Music Festival -tapahtumassa ja sisältää tekstin, jonka voi muokata eri kieliversioihin tai joka on monikielinen.

Kaikkien töiden on oltava valmistettu juuri tätä kilpailua varten. Kaikki plagioinnin muodot on kielletty ja kaikki osallistujat ovat täydessä juridisessa vastuussa siitä, että he omistavat tekijänoikeudet kilpailuun lähettämästään teoksesta. Osallistumalla he näin ollen vahvistavat, ettei teos millään tavalla loukkaa kolmannen osapuolen tekijänoikeutta.

Kilpailuun on ilmoittauduttava viimeistään 20.5.2017 mennessä ja kilpailutyö on toimitettava viimeistään 10.6.2017.

Kilpailuun voi osallistua vain yhdellä julisteella/osallistuja.

Tiedot kilpailusta ovat olemassa yhdellä kielellä, mutta mahdollisiin kysymyksiin voidaan vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Kilpailuun osallistuva sitoutuu olemaan jakamatta tai levittämättä teostaan ennen 20.6.2017, jolloin kilpailun tulokset julkaistaan lehdistölle ja yleisölle.

Voittajalle, toisen ja kolmannen sijan saavuttaneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Muita pyydämme ystävällisesti seuraamaan verkkosivujamme joroinenmusicfestival.fi

Osallistumalla kilpailija hyväksyy kilpailun ehdot.

Kilpailun ehdot

Mikäli Joroisten Musiikkipäivät niin päättää, on sillä oikeus (mutta ei kuitenkaan velvollisuutta) sisällyttää mikä tahansa kilpailuun toimitettu teos tuleviin näyttelyihinsä maksamatta siitä erillistä lisenssimaksua.

Niiden teosten tekijät, jotka valitaan finaaliin, sitoutuvat muokkaamaan teoksensa mahdollisiin muihin kokoihin, jos Musiikkipäivät niin toivoo.

Joroisten Musiikkipäivät omistaa myös yksinoikeuden uusien painotuotteiden (kuten postikorttien, isokokoisten julisteiden, puukorttien, kalentereiden tms.) tuotantoon kaikista kilpailuun lähetetyistä teoksista. Korvauksesta tekijälle sovitaan erikseen, kuten jäljempänä mainitaan. Mikäli osallistujaan ei kuuden kuukauden sisällä viimeisestä osallistumispäivästä eli viimeistään 10.12.2017 oteta järjestäjän toimesta yhteyttä, siirtyvät oikeudet automaattisesti takaisin osallistujalle, eli tekijälle.

Mikäli Musiikkipäivät päättää tuottaa uusia painotuotteita kilpailuun lähetetystä teoksesta, Musiikkipäivät sopii tästä erikseen taiteilijan kanssa ja maksaa tälle lisenssimaksun perustuen Musiikkipäivien vakiosopimukseen. Kilpailuun osallistuva voi etukäteen saada sopimuksen nähtäväkseen ottamalla yhteyttä osoitteeseen info@joroistenmusiikkipaivat.fi. Osallistumalla julistekilpailuun osallistuja hyväksyy, että hänen kilpailutyötään saatetaan, mikäli Musiikkipäivät näin päättää, käyttää edellä mainitun vakiosopimuksen mukaisesti.

Voittajatyö ja kaksi kunniamaininnan saanutta teosta ja niiden tekijät julkistetaan virallisesti näyttelyn lehdistötilaisuudessa (paikassa Liikenneasema Jari-Pekka) 20.6.2017.

Musiikkipäivät pidättää oikeuden muokata kilpailuun lähetettyä teosta tarpeen mukaan, mikäli sitä käytetään kuvamateriaalina tuotteiden valmistuksessa, esimerkiksi, jos teoksen mittasuhteet poikkeavat tuotteen mittasuhteista tai jos samasta julisteesta tehdään eri kieliversioita. Taiteilijalle ilmoitetaan asiasta ja muokkaukset voidaan tehdä yhteistyössä.

Henkilöt, joiden voidaan katsoa olevan läheisessä suhteessa yhteen tai useampaan tuomariston jäseneen, eivät voi osallistua kilpailuun.

Musiikkipäivillä on oikeus käyttää valittuja 16 teosta oman tapahtumiensa ja brändinsä digitaalisessa markkinoinnissa.

Musiikkipäivillä on myös oikeus käyttää digitaalisessa toiminnassaan valittuja 16 teosta sekä niitä teoksia, jotka sisältyvät sopimukseen tekijänpalkkioista. Pyrkimyksenä on mainita taiteilijan nimi aina mahdollisuuksien mukaan ja tilan sallimissa puitteissa.

Voittajien valinta

Tuomaristo kokoontuu välittömästi 10.6.2017 jälkeen ja valitsee 16 julistetta, jotka pääsevät finaaliin. Tuomaristo ei tiedä, kuka minkäkin julisteen on tehnyt.  Tuomariston valinnoista ei voi valittaa.

Tuomaristo: Kuvataiteilija Hannaleena Heiska, taiteellinen johtaja Jan Hultin (Joroisten Musiikkipäivät), luova johtaja Hanski Niiranen (Mainostoimisto HINKU).

Kun 16 finalistijulistetta on valittu, yleisö saa äänestää suosikkiaan finalistien joukosta Liikenneasema Jari-Pekassa, verkkosivuilla joroinenmusicfestival.fi tai järjestäjien Facebook-sivuilla. Vain yksi ääni per henkilö. Järjestäjillä on oikeus mitätöidä ääniä, jos väärinkäytöksiä havaitaan.

Juliste, joka on saanut eniten hyväksyttyjä ääniä, valitaan voittajaksi. Seuraaville kahdelle julisteelle myönnetään kunniamaininta alenevassa järjestyksessä.

Järjestäjät sitoutuvat toimimaan yleisöäänestyksen tulosten mukaisesti. Jos äänestyksessä ilmenee selviä väärinkäytöksiä, järjestäjillä on mahdollisuus hylätä epäillyt virheelliset äänet.

Kilpailun ja äänestyksen lopputulos on lopullinen, eikä siitä voi valittaa.

Palkinnot

Voittajalle 300 € sekä 2 vapaalippua voittajan valitsemaan konserttiin Joroisten Musiikkipäivillä 2017 sekä hotellimajoitus yhdeksi yöksi.

Kunniamaininnat 2 kpl:
Kaksi vapaalippua Joroisten Musiikkipäiville 2017 vapaasti valittavaan konserttiin.

Sisältää mahdollisuuden sopimukseen, jolla kilpailutyö ostetaan käyttöön.