Club For Five

Suomen parhaimmistoon kuuluva a cappella -lauluyhtye Club For Five tunnetaan energisistä esiintymisistään sekä innovatiivisesta lähestymistavastaan laulamiseen. Yhtye rikkoo toisinaan mielikuvia siitä, mitä kaikkea ihmisäänellä voikaan tehdä. ‘Clubin’ musiikilliset juuret ovat skandinaavisessa musiikkitraditiossa, mutta yhtyeen viiden laulajan – Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi – esittämä värikäs ja energinen musiikki sisältää vahvoja vaikutteita mm. jazzista ja pop-musiikista. Ulkomailla esiintyessään yhtyeen ohjelmisto on useimmiten pääosin englanninkielistä, mutta konserteissa kuullaan aina myös suomalaisia sävyjä ja suomenkielistä musiikkia – laulaapa yhtye toisinaan jopa kiinaksi, venäjäksi ja saamen kielelläkin.

Vuonna 2009 ilmestynyt, paljon kiitosta saanut, englanninkielinen albumi You’re the Voice sisältää yhtyeen jäsenten omia suosikkikappaleita mukaan lukien Dire Straits –hitin “Brothers in Arms”, joka on sovitettu Tuukka Haapaniemen erittäin matalaksi bassosooloksi. Sittemmin ko. kappaleesta on tullut eräänlainen Club For Fiven tavaramerkki. Tänä päivänä yhtye hädin tuskin pystyy lähtemään lavalta laulamatta tätä hittiä – oltiin sitten Euroopassa tai Aasiassa. Yhtye on julkaissut 9 studioalbumia, 2 livealbumia ja 2 kokoelma-albumia. Club For Five on tunnettu korkeatasoisesta studiotyöstään ja bändin albumit ovatkin olleet ehdolla lukuisissa Contemporary A Cappella Recording Awards (CARA) –gaalan palkintokategorioissa. Vuonna 2013 yhtye teki suomalaista radiohistoriaa tuottamalla Radio SuomiPopin Aamulypsyn – Suomen suurimman ja kuunnelluimman radioaamuohjelman – ohjelmatunnisteet, jotka sittemmin voittivat vuoden parhaan äänitunnisteen palkinnon vuoden 2014 RadioGaalassa.

Club For Five on ryhmä, joka rakastaa laulaa niin klassista kuin heviäkin saaden jokaisen esittämänsä laulun kuulostamaan luontevalta ja omaleimaiselta. Yhtye on mestari yhdistelemään eri musiikin tyylilajeja. Esimerkiksi tyylikäs jazz-harmonia muuntuu silmänräpäyksessä luontevasti nykypäivän pop-musiikiksi. Vaivaton instrumentaalinen äänenkäyttö liikkuu sähkökitarasooloista klarinettisektioon ja rumpusetistä slap-bassoon. Yleisö rakastaa Club For Fiven kameleonttimaista ja notkeaa laulua ja musikaalisuutta sekä kykyä vaihtaa yhtäkkiä suuntaa pitäen show’n kuitenkin mielenkiintoisena ja luontevana. Yhtye on tunnettu myös virtuoosimaisesta tavastaan improvisoida lauluja yleisön antamista aiheista tehden sen jopa yleisön päättämässä tyylilajissa.

Club For Five on tehnyt lukuisia yhteistyöprojekteja myös eri orkesterien kanssa. Pitkäaikaisin yhteistyökumppani on UMO Jazz Orchestra, jonka kanssa on laulettu niin Toivo Kärjen ja Unto Monosen tangoja kuin Glenn Millerin jazz-klassikkojakin. Täyspäiväisen yhtyelaulamisen lisäksi Club For Five myös kouluttaa ja pitää mestarikursseja kuoroille ja lauluyhtyeille. Club For Five kiertää säännöllisesti Suomea ja Clubin joulukonsertit ovatkin tulleet osaksi monen suomalaisen joulunalustraditiota. Yhtye on konsertoinut ympäri maailmaa ja luonut itselleen vahvan uran yhtenä maailman parhaista ja monipuolisimmista a cappella -ryhmistä.

Club For Five esiintyy Joroisten Musiikkipäivillä 24.7. klo 14 Varkaudessa Warkaus-salissa konsertissa Club For Five: Rakastetuimmat