Helmut Deutsch

Pianisti ja musiikkitieteen professori Helmut Deutsch lukeutuu maailman kysytyimpien, arvostetuimpien ja menestyneimpien liedpianistien joukkoon. Deutsch opiskeli synnynkaupunkinsa Wienin konservatoriossa, musiikkiakatemiassa ja yliopistossa. Hänet palkittiin Wienin sävellyspalkinnolla vuonna 1965, ja hän valmistui professoriksi 24 vuotiaana. Wienin professuurinsa jälkeen Deutsch jatkoi opettamista Münchenin taideyliopistossa Hochschule für Musik und Theater, jossa hän työskenteli professorina 28 vuotta. Lisäksi hän on vieraileva professori useissa yliopistoissa ja haluttu opettaja mestarikursseille Euroopassa ja Itä-Aasiassa.

Jo opiskeluakoina Deutschin ensisijainen mielenkiinnon kohde oli liedmusiikki, mutta hän on myös työskennellyt kamarimuusikkona useiden maailmankuulujen muusikoiden kanssa. Deutschin kansainvälinen ura liedpianistina alkoi sopraano Irmgard Seefriedin kanssa, mutta 12 vuotta ja useita satoja konsertteja käsittänyt yhteistyö laulaja Hermann Preyn kanssa oli erityisen merkittävä Deutschin uralla. Sittemmin Deutsch on tehnyt yhteistyötä useiden merkittävien liedlaulajien kanssa ja esiintynyt monissa maailman merkittävimmissä konserttisaleissa.

Helmut Deutsch esiintyy Joroisten Musiikkipäivillä 30.7. klo 19 Leppävirran kirkossa konsertissa Camilla Nylund & Helmut Deutsch