40 vuotta täyttävä Joroisten Musiikkipäivät jatkaa kasvuaan

 Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 21.-30.7.2017. Festivaali viettää ensi vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Kaikkiaan 27 konserttia ja tapahtumaa sisältävä festivaali levittäytyy Sydän-Savon alueelle.

Juhlavuoden ohjelmistossa yhdistyvät elämyksellisesti historia ja tulevaisuus, suomalaisuus ja kansainvälisyys. Juhlavuoden esiintyjäjoukkoon on kutsuttu suomalaisia mestareita Musiikkipäivien 40 vuoden varrelta, nuoria lahjakkuuksia sekä viihteen ja rockin klassikkoja.

40. juhlavuoden ohjelmistossa klassisen musiikin mestareita ja uusia lahjakkuuksia

Musiikkipäivät avaa sen ensimmäinen taiteellinen johtaja Ralf Gothóni Gothóni –kvartetin konsertissa Joroisten kirkossa.

Juhlavuoden kunniaksi ohjelmistossa on myös mm. Schubertin meastariteokset Winterreise (Petri Lindroos, Julia Wallin) ja Schöne Müllerin (Tomi Punkeri, Outi Rahko, Jorma Hynninen).

Nuoria klassisen musiikin taitajia ovat mm.  baritoni Joonas Asikainen ja tenori Jere Martikainen, sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Kevin Greenlaw, mezzosopraano Anna Danik, tenori Andrea Caré sekä Roozemanin veljekset Jonathan (sello) ja Jan-Paul (piano).

Apocalyptica Joroisten Musiikkipäivien rytmimusiikin pääesiintyjäksi

Sinfonista metallia soittava ”sello-rockin” airut Apocalyptica on vahvistanut tulonsa kesän 2017 Joroisten Musiikkipäiville.
Apocalyptica on huimaan maailmanmenestykseen noussut suomalaisyhtye, jonka albumeita on myyty maailmanlaajuisesti 4,5 miljoonaa kappaletta. Joroisten Musiikkipäivien konsertti ”Plays Metallica by four cellos” juhlistaa yhtyeen 20 vuotta sitten julkaistua esikoisalbumia.

-Olemme ylpeitä ja iloisia että tämä merkittävää kansainvälistä suosiota saavuttanut yhtye liittyy juhlavuoden esiintyjäkaartiimme, iloitsee festivaalin taiteellinen johtaja ja tuottaja Jan Hultin.
Apocalyptica esiintyy 28.7. U-Contin tehdashallissa Joroisissa.

Muita esiintyjiä ovat mm. Tähdet, tähdet -kilpailun vuoden 2016 voittaja Pete Parkkonen, Tango del norte-yhtye ja tenori Harri Kaitila sekä tunnettuja, rakastettuja lauluja esittävä parivaljakko Jaakko Ryhänen ja Seppo Hovi.
40-vuotista historiaa juhlistetaan myös useilla ilmaiskonserteilla ja lastenkonserteilla. Osa ohjelmistosta julkaistaan myöhemmin.

Kamarimusiikkiperinnettä kunnioittaen esiintymispaikkoina ovat erityisesti seudun tunnelmalliset kartanot ja kirkot. Rock-konsertit järjestetään rouheammassa ympäristössä tehdashalleissa.

Lisätiedot:

Jan Hultin
Taiteellinen johtaja/Tuottaja
Joroisten Musiikkipäivät
0400 483578
jan.hultin@joroinenmusicfestival.fi