Komeaääninen Jarkko Ahola on tullut tunnetuksi Teräsbetoni-yhtyeen laulaja-basistina ja yhtenä yhtyeen kolmesta biisinkirjoittajasta. Hän on ollut mukana myös Northern Kings- ja Raskasta Joulua -projekteissa. Ahola on tehnyt viime vuosina useita loppuunmyytyjä konserttikiertueita sekä jouluisia kirkkokiertueita. Hänen joululauluja sisältävät kaksi sooloalbumiaan ovat myyneet platinaa ja tuplaplatinaa. Kolmannen albumin kappaleita kuullaan kevään 2018 aikana levyn nimeä kantavalla Romanssi-konserttikiertueella.

Ahola julkaisi uuden Mä tuun sun luo -sooloalbumin toukokuun 2018 alussa. Levy sisältää Aholan omia kappaleita, joissa kuuluu kaikuja hänen omista suosikkiartisteistaan ja -kappaleistaan miehen omaa ääntä unohtamatta.

Joroisten Musiikkipäivillä Jarkko Ahola esiintyy lauantaina 28.7. JorMu Rock 3 goes Veturitori -tapahtumassa, joka alkaa klo 19. Samassa tapahtumassa Pieksämäen Veturitorilla esiintyvät myös Saimaa-yhtye ja Erja Lyytinen.

 

Osta liput >>

 

Jarkko Ahola 

Otan  vastaan mitä elämä tuo ja jatkan musiikin tekemistä niin kauan kuin elän.  

 

Toijalan poika Jarkko Ahola syntyi elokuun 24. päivä vuonna 1977. Lapsuus ja nuoruus kuluivat pääosin Toijalan naapurissa Viialassa, jotka molemmat kuuluvat nykyään Akaaseen. Jarkolla on kaksi siskoa ja hän kuvailee lapsuuttaan varsin onnelliseksi. 

Sarjakuvien tekeminen ja piirtäminen olivat Jarkon ja kavereiden suosikkiharrastuksia. Näissä korostui hyvin Jarkolle ominaiset luonteenpiirteet, vahva mielikuvitus ja draaman taju. 

Yläasteella rumpusetin näkeminen eräässä luokkahuoneessa sai kipinän syttymään Jarkon sisällä. 13-vuotiaana alkoi musisointi ja pian oli ensimmäinen bändi, Tribunes (alkuperäiseltä nimeltään JVS), koossa.

Mutta miten Jarkko muutoin kouluajan koki? 

– Riippuu vähän mitä aikakautta katselee. Eka luokalle meneminen oli ahdistavaa, mutta esimerkiksi luokat kolmosesta kutoseen olivat aivan mahtavia, kun luokanopettajamme oli luovuuteen kannustava. Yläaste tuskin on kenellekään mitään herkkua, mutta taas lukiossa oli oikein rentoa ja mukavaa. Opiskelu on maistunut aina vähän noutopöytämäisesti, eli jotkut aineet ovat mieluisia ja toiset taas pakkopullaa – tosin tämä lie yleismaailmallista, Jarkko toteaa. 

Vuonna 2002 Jarkko aloitti opinnot Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa. Opiskelussa painottui digitaalinen äänittäminen, miksaaminen ja tuottaminen. Pikkuhiljaa laulujen tekeminen, säveltäminen ja sanoittaminen saivat enemmän tilaa Jarkon elämässä ja muusikon urasta tuli todellisuutta. 

Jarkko on esiintynyt useissa eri kokoonpanoissa, kuten High Voltage, The Bulldozer, Two, Helmisetti, Critical Mess ja monia muita. Tunnetuin lienee Teräsbetoni, jonka kappaleesta ”Taivas iskee tulta” tuli todellinen hitti. 

Musiikki on täyttänyt vahvasti elämäsi. Miten rentoudut, kun et tee musiikkia? Onko sinulla mieliharrastuksia? 

– Pyrin käymään juoksulenkillä muutaman kerran viikossa, lueskelen, katselen muutamia hieman epäkorrekteja talk show -ohjelmia HBO:lta, näen kavereita tuopin ääressä jne. Varmaankin aika tavallisia juttuja! Todettava kuitenkin on, että työasiat vievät todella paljon aikaa viikostani, Jarkko vastaa. 

Entä tulevaisuus. Mitä toivot, mistä haaveilet?

– Toivon, että löytäisin kohtuullisen pysyvän paikan kuulijoideni sydämissä, josta seuraisi pitkähkö ura tästä eteenkin päin. Takanahan on n. 15 vuotta musisointia työn merkeissä. 

Jarkko Ahola esiintyy JorMu Rock goes Veturitori – tapahtumassa, Pieksänmäellä 28.5. Saman iltana esiintyvät myös Saimaa-orkesteri ja Erja Lyytinen. 

Jarkko, millaista musiikkia kuulemme Veturitorilla?

– Soitamme viihteellistä rock-musiikkia, heh, myhäilee Jarkko. 

Jan Hultin