Jukka Nykänen

Jukka Nykänen aloitti pianonsoiton opiskelun Espoon musiikkiopistossa Kata Nummi-Kuisman oppilaana ja jatkoi myöhemmin opintoja Sibelius-Akatemiassa Teppo Koiviston johdolla. Nykänen on opiskellut pianonsoiton lisäksi mm. sävellystä, vapaata säestystä sekä lied- ja kamarimusiikkia. Hän valmistuin musiikin maisteriksi vuonna 2006 ja on siitä lähtien työskennellyt freelancerina.

Nykäsen työnkuva on erittäin laaja-alainen. Hän on esiintynyt säännöllisesti TV:ssä ja radiossa ja työskennellyt paljon laulumusiikin, teatterin ja oopperan parissa – paitsi pianistina, myös säveltäjänä, sovittajana ja kapellimestarina. Nykänen on julkaissut kaksi omista pianosovituksistaan koostuvaa soololevyä: Kotimaani sekä Pianovirtuoso, jonka Helsingin Sanomat valitsi yhdeksi vuoden 2007 parhaista levyistä.

Nykänen on esiintynyt vuosien varrella mm. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, LuostoClassicissa sekä Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla. Lisäksi hän on soittanut mm. Helsingin ja Kuopion kaupunginorkesterien, Vantaan viihdeorkesterin sekä Retuperän WBK:n solistina. Suomen lisäksi Nykänen on konsertoinut Saksassa, Japanissa ja USA:ssa.

Jukka Nykänen esiintyy Joroisten Musiikkipäivillä 1.8. klo 15 Juvan kirkossa konsertissa Oopperan tähtihetkiä – Kolme tenoria