Joroisten Musiikkipäivät ARTISTS2017 -julistekilpailun taiteilijat ovat inspiroituneet sekä 40-vuotisjuhlasta että juhlavuoden upeasta ohjelmistosta.

Voit äänestää omaa julistesuosikkiasi lipukkeella Joroisten Jari-Pekka-liikenneasemalla tai Joroisten Musiikkipäivien Facebook-sivuilla tykkäämällä suosikkijulisteestasi.

Äänestys alkaa 20.6. ja päättyy 31.8., jonka jälkeen julkistetaan yleisön suosikkijulisteet. Äänestäneiden kesken arvotaan 3 KAHDEN HENGEN LIPPUPAKETTIA kesän 2018 Joroisten Musiikkipäiville (arvo n. 80 € / lippupaketti). Arvonta suoritetaan 8.9. ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

CON BRIO

”Inspiraationa julisteelleni toimi ajatus musiikillisesta hetkestä, jossa kaikki palaset tuntuvat loksahtavan paikalleen, jossa esittäminen tuntuu helpolta tai jopa itsestään sujuvalta, ja jossa instrumentti ja esiintyjä muuntuvat kuin yhdeksi soljuvaksi virraksi. Tässä hetkessä syntyy nimittäin tilaa sellaiselle tulkinnalle, joka ei jätä ainoatakaan kuulijaa kylmäksi salissa. Tämä hetki voi syntyä missä tahansa musiikkiesityksessä, olkoon instrumenttina sitten soololaulu tai useamman instrumentin orkesteriesitys. Julisteeni on kuvitus juuri tälle hetkelle.

Visuaaliset lähtökohtani julisteelle olivat hyvin viestinnälliset.  Yleisilmeeltään halusin tyylikkään, erottuvan, helposti luettavan ja riittävän simppelin kuvan, jossa olisi tilaa sekä tekstille että muille mahdollisille viestitettäville elementeille.  Sen tulisi olla tunteikas ja klassisen elegantti, mutta joka tarjoaisi tulkinnan varaa myös ”pöpimpään” suuntaan.  Valitsin kuvan pääelementiksi pianon, koska pianon koskettimista syntyy välitön mielikuva musiikista ja koskettimet erottuvat hyvin visuaalisessa mielessä, ja koska piano tai flyygeli edustaa klassista musiikkia olematta kuitenkaan liian klasari suurelle yleisölle. Piano on myös yleinen säestysinstrumentti, ja siten hyvin geneerinen musiikin kuvaaja. Kirkas, ”vaaleanpunainen”, tunteen paloa kuvaava väri julisteen alareunassa toimii katseenvangitsijana koskettimiston ohella ensivilkaisua ajatellen. ”

PETE

”Kuulin Joroisten musiikkipäivien julistekilpailusta opettajaltani. Opiskelen Turun Ammattikorkeakoulun taideakatemiassa mainonnan suunnittelua. Päätin osallistua mielenkiintoiseen kilpailuun sillä arvostan kauniita julisteita. Mielestäni printtimedia on hieman aliarvostettua tänä päivänä ja on enemminkin ankeaa kuin järkevää, että tapahtumajulisteita siivotaan pois kaupunkikuvasta.
Olen harrastanut maalausta ja piirtämistä siitä lähtien, kun pensseli on pysynyt kädestä. Akryylimaalaus on ollut suosikkini maalien nopeasta kuivumisajasta ja monipuolisista käyttötavoista johtuen, mutta viime aikoina olen hurahtanut digital paintingiin täysillä. Se on, jos mahdollista, vielä koukuttavavampaa hommaa kuin perinteinen maalaaminen.
Inspiraationi tähän kilpailutyöhön sain tämän hetken vallattomasta hiusmuodista. Kaduilla näkee niin pinkkiä kuin sinistä tukkaa, eikä niitä katsota kummeksuen. Minusta on ihanaa, että tiukkapipoiset pukeutumissäännöt väistyvät mitä erilaisempien tyylien ja lookkien valloittaessa niin terassit kuin toimistotkin.

Pete Parkkonen oli tälläiseen työhön loistava malli sillä hänen hiuksensa ovat upeat. Halusin lisätä peruspotrettiin sateenkaaren värejä tuomaan julisteeseen iloa ja musiikkijuhlan tuntuaa. Lopputulos on mielestäni hauska ja erilainen, toivottavasti tekin pidätte siitä.”

KARJALAN DORY

”Hain julistetta tehdessä inspiraatiota J.Karjalaisen aikaisemmasta tuotannosta, päädyin lopulta Mustat Lasit -aikaiseen albumiin: ”Doris”.”

KESÄJUHLISSA

”Kesäjuhlissa” on tehty Pikku Papun Trion konserttiesitteeksi.

Tavoitteena minulla oli tuoda näkyväksi musiikin tuomaa iloa ja kesäjuhlan kepeää tunnelmaa. Usein juuri lapsille suunnatuissa konserteissa tämä musiikin avulla loihdittu ilo ja energia näkyy ja tuntuu parhaalla mahdollisella tavalla. Julisteessa soittimien useat eri värit ja erilaiset rytmitykset kuvioissa ja viivoissa antavat viitteitä musiikista, jota niiden avulla välitetään kuuntelijalle.”

METALLIC BREEZE

”Työprosessissani keskityin selloon muotona ja äänen lähteenä. Julisteessa halusin kuvata sellon olemuksen inspiroituneena sen äänestä ja materiaalista, jota kautta välittyy myös metallimusiikki. Tavoitteenani oli siis koota klassinen, mutta ajankohtaisen näköinen kokonaisuus, jonka kuvakielen ymmärtää nopeasti. Se toimisi niin isossa kuin pienessäkin koossa.

Julisteen luomisen aloitin vaaleanpunaisesta taustaväristä. Väriin sain inspiraation itse sellon klassisuudesta ja erityisesti sen äänen pehmeydestä. Sellon muoto kaareutuu oikeassa laidassa ja metallimusiikin karheus korostuu mustavalkoisessa vasemmassa alakulmassa. Mustavalkoiset alueet kontrastina pehmeydelle kuvaavat niin Metallicaa, mutta ne muistuttavat myös sellon kielten materiaalista.

Kehitin myös sellon ääniaukkojen muodosta alkukirjaimet Apocalypticalle ja Metallicalle, jotka muistuttavat soittimien osallisuudesta tässä konsertissa. Tarkemmat informaatiot piirtyvät kuva-alan ympärille selkeälukuisina, ja niissä on käytetty nuottimaista fonttia nimeltään Democratica.

Annoin työlle nimen Metallic Breeze, eli metallinen tuulenvire. Se kuvaa mielestäni raikkautta ja ilmavuutta, joka soittimesta kuuluu. Metallinen tuulenvire kuvastaa myös sitä millaista musiikkia kuulijalle tarjotaan.”

PIANISSIMO

”Kuulin kilpailusta sukulaisiltani, ja inspiroiduin heti tähän suunnittelutyöhön, jossa voi vapaasti visualisoida, ja jota oli mukava tehdä. Aluksi suunnitelmani julisteeksi oli melko erilainen, mutta tekovaiheessa, kuten usein käy, juliste muovautui nykyiseen lopputulokseen.

– Joroinen paikkakuntana jo sinänsä innosti tämän julisteen suunnitteluun – rauhallinen paikkakunta, luonnon läheisyys, upeat vanhat kartanot,
järvet ja koko maisema. Kuten tietenkin sello ja piano hyvin visuaalisina elementteinä soveltuvat julisteessa sijoitettavaksi osaksi maisemaa
(koskettimet jopa koivun rungoksi ☺).

Paikkakunnalla on jotenkin aistittavissa ”Joroisten henki”, josta koulun lakkiaisjuhlassakin kuultiin – näin vierailijan näkökulmasta Joroinen henkii tiettyä harmoniaa, johon mielestäni nuorten lahjakkaiden Roozeman Brothersien soitanta sopii hyvin.”

MIXTRUMENTS

”Inspiraatiota ei ollut vaikea löytää, sillä keskityin teoksessa musiikkipäivien keskeisimpään asiaan, eli itse musiikkiin. Kuvasin julisteessa ajatustani siitä miltä musiikki mahdollisesti näyttäisi, mikäli se vain olisi nähtävissä, tavanomaisen kuuntelun lisäksi.”