Joroisten Musiikkipäivät 40 vuotta – Artists 2017 -julistesuunnittelukilpailun voittajat selvillä

Kesällä 2016 ohjelmiston laajennuksen myötä toteutettu Joroinen Artists Exhibition saa nyt jatkoa. 40-vuotisjuhlavuoden merkeissä lanseerattiin julistekilpailu, jossa aiheena oli vapaavalintaisesti yksi konsertti kesän 2017 ohjelmistosta.

Kilpailuun ilmoittautui 14 suunnittelijaa, ja 11 työtä on esillä liikenneasema Jari-Pekassa Joroisissa. Näyttely laajentaa Musiikkipäivien kävijäkokemusta myös julistetaiteen puolelle.

– Halusimme saada esiin erityisesti nuorten suunnittelijoiden ja opiskelijoiden tulkintoja Joroisten Musiikkipäivien 2017 ohjelmistosta. Työt ovat erilaisia, mielenkiintoisia ja luovat uusia näkökulmia Musiikkipäivien juhlavuoden ohjelmistoon, kertoo Joroisten Musiikkipäivien taiteellinen johtaja Jan Hultin.

Voittajatyö puhuttelee kuvaideallaan ja sommittelullaan

Julistekilpailun tuomaristossa ovat kuvataiteilija Hannaleena Heiska, taiteellinen johtaja Jan Hultin ja mainostoimisto Hinkun luova johtaja Hanski Niiranen.
Julistekilpailun voittajaksi tuomaristo on valinnut Taru Finnin ”Mixtruments”-työn. Tuomariston mukaan julisteessa on hieno ja selkeä sommittelu, toimiva kuvaidea ja sillä on hauska, oivaltava nimi.

Toiselle sijalle tulleen Helmi Hakurin työ ”Apocalyptica” on tyylikäs ja abstrakti, graafinen kokonaisuus. Kolmannen sijan on saavuttanut työ ”Kesäjuhlissa”, jonka on suunnitellut Mervi Salmela. Julisteessa on hauska ja kesäinen idea, ja soittimet on tuotu oivaltavasti esille.

Voittaja saa 2 vapaalippua valitsemaansa konserttiin Joroisten Musiikkipäivillä sekä 300 euron rahapalkinnon. 2. ja 3. sijoille tulleet saavat palkinnoksi 2 vapaalippua valitsemaansa konserttiin Joroisten Musiikkipäivillä.

Artists Exhibition 2017 -julistenäyttely on avoinna Jari-Pekassa 31.8.2017 saakka. Yleisö voi äänestää mielestään parasta julistetta Jari-Pekassa ja Joroisten Musiikkipäivien Facebook-sivuilla. Äänestäneiden kesken arvotaan 3 kahden hengen lippupakettia kesän 2018 Musiikkipäiville.