Kaisa Näreranta

Mezzosopraano Kaisa Näreranta on valmistunut muusikoksi Lahden Ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutista keväällä 2016. Hänen opettajanaan toimii tällä hetkellä oopperalaulaja Satu Vihavainen. Opintojaan hän on täydentänyt osallistumalla mm. Irina Gavrilovicin, Ritva Auvisen ja Franz Lukasovskyn mestarikursseille. Lied-opintojaan hän on täydentänyt mm. Heikki Pellisen ja Ilmo Rannan mestarikursseilla.

Kaisa Närerannan ääniala on laaja ja hän onkin laulanut sekä sopraano- että mezzosopraano-ohjelmistoa. Äänen kypsyessä ohjelmisto on nyttemmin vakiintunut mezzosopraanorepertuaariin. Hän on laulanut useissa oratoriosolistitehtävissä. Hänen ohjelmistoonsa kuuluvat mm. Mozartin Requiemin alttosoolot. Ooppera- ja operettirooleista voidaan mainita J. Straussin Lepakko-operetin Rosalinde ja Yö Venetsiassa -operetin Barbara sekä oopperarooleista G. Puccinin ooppera Suor Angelican nimirooli.

Kesällä 2017 Näreranta esiintyi Saksassa Lyric Opera Studio Weimarin Don Giovanni -produktiossa Donna Elviran roolissa. Vuonna 2016 hänet valittiin Richard Wagner Kulttuuriyhdistys ry:n Bayreuth-stipendiaatiksi.

Joroisten Musiikkipäivillä Kaisa Näreranta esiintyy Teatro Productionsin Wagner-musiikkidraamassa Kaipuun syleilystä autuuden valoon Varkaudessa Warkaus-salissa 21.7. klo 18

Osta liput >>

ja Rantasalmella Tornado-salissa 22.7. klo 19.

Osta liput >>