Karita Mattilan konsertti loppuunmyyty

Su 21.7. Karita Mattilan ja Ville Matvejeffin konsertti Juvan kirkossa on loppuunmyyty. Lippuja ei enää myydä festivaalitoimistolla eikä lippupisteen myyntipaikoissa. Samoin viikonloppupassia (19.-21.7.) ei enää myydä.

Konserttipäivänä kaikille avoin Martti Talvelan muistovuoden tilaisuus

Oopperalaulaja, kansakoulunopettaja ja luomuviljelijä Martti Talvelan kuolemasta tulee 22.7.2019 kuluneeksi 30 vuotta. Kaikille avoin tilaisuus su 21.7. alkaa Juvan vanhalta hautausmaalta klo 12. Tilaisuudessa paljastetaan Talveloitten hautamuistomerkki, joka on omaisten toivomuksen mukaisesti harmaa luonnonkivi Inkilän kartanon mailta. Hautamuistomerkin äärellä kuullaan Kirsi Talvelan puhe sekä nautitaan musiikista, josta vastaa Juvan Kamarikuoro. Yhteislauluina Heikki Klemetin Taas siunattu päivä nyt luo valoaan ja Jean Sibeliuksen Soi kunniaksi Luojan. Haudalle on pystytetty myös QR –koodi eli kaksiulotteinen kuviokoodi, jolla pystyy lukemaan lisätietoja Martti Talvelasta.

Muistotilaisuutta jatketaan Juvan seurakuntatalolla klo 13 (Virastotie 2), jolloin on musiikkitoimittaja Outi Paanasen esitelmä Martti Talvelasta sekä kunnan ja seurakunnan puheenvuorot. Tilaisuus päättyy kahvitarjoiluun. Seurakuntatalon tilaisuudessa Martti Talvela –säätiön tämän vuotisen apurahan jakaa säätiön puheenjohtaja professori Petteri Salomaa. Martti Talvela –säätiön päätarkoituksena on edistää Suomen musiikkikulttuuria.