Kevin Greenlaw

Baritoni Kevin Greenlaw aloitti musiikkiopintonsa New Yorkissa Eastman School of Musicissa. Sittemmin Eurooppaan muuttanut Greenlaw suoritti maisteriopintonsa Glasgowissa Skotlannin kuninkaallisessa konservatoriossa, jonka jälkeen Greenlaw siirtyi maineikkaan Pariisin oopperan riveihin. Pariisissa Greenlaw on esiintynyt useissa rooleissa, joista mainittakoon esimerkiksi Morales (Carmen), Juan (Don Quijote), Kuligin (Katja Kabanova), Gugliemo (Cosi fan tutte), Pelléas (Pelléas ja Mélisande) ja Ford (Falstaff).

Pariisin jälkeen Greenlaw siirtyi Dortmundiin, jossa hän debytoi useissa olennaisissa baritonirooleissa, kuten Il Conte (Figaron häät), Marcello (La Bohème) ja pääroolit Mozartin Don Giovannissa ja Tšaikovskin Jevgeni Oneginissa. Greenlawin kansainvälinen ura on vienyt hänet esiintymään ympäri maailmaa merkittäviin oopperataloihin, festivaaleille ja konserttisaleihin, esimerkiksi Ranskaan, Iso-Britanniaan, Saksaan, Yhdysvaltoihin, Brasiliaan, Japaniin ja Italiaan.

Vuodesta 2016 alkaen Greenlaw on asunut Suomessa. Hän debytoi Suomen kansallisoopperassa Phantomin roolissa Oopperan kummituksessa. Greenlaw on myös esiintynyt solistina esimerkiksi Tampere Filharmoniassa ja Turun filharmonisessa orkesterissa kapellimestarien Santtu-Matias Rouvalin, Jaakko Kuusiston ja Ville Matvejeffin johdolla.

Kevin Greenlaw esiintyy lauantaina 31.7. klo 15 Warkaus-salissa konsertissa Love Story