Leppäkertun koulu

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Leppävirran uusi Leppäkertun koulu avattiin joulukuussa 2018.  Oppilaita on perusopetuksessa 325 ja esikoulussa 25. Henkilökuntaa on 50, joista opettajia 25.

Koulun henkilökunta on ollut mukana Leppäkertun koulutilojen suunnittelussa heti hankkeen alusta lähtien. Perinteisiä luokkatiloja ei koulussa ole vaan opetustilat on jaettu ikäluokkien mukaan soluihin, jotka ovat tilatarpeen mukaisesti väliseinillä muunneltavissa. Koulu on kengätön.

Auditoriossa on istumapaikat n. 160 aikuiselle. Näyttämötila on muunneltavissa ja sen taakse on rakennettu musiikin opetustilat. Auditorio on erilaisten yleisötapahtumien järjestämispaikka.

Koulurakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on kiinnitetty erityisesti huomiota tilojen esteettömyyteen sekä sisäilman puhtauteen. Rakentamisen P1-luokan toteutus, työmaan huputtaminen, vähäpäästöiset rakennusmateriaalit ja hankkeen puhtaudenhallintasuunnitelma olivat osa tätä työtä.

Leppäkertun koulu on yksi Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen kestävän rakentamisen kohteista, joka myönnetään investointihankkeille, joissa syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia.

Leppäkertun koulun päälämmönlähteenä käytetään maalämpöä. Rakennus on varustettu aurinkopaneeleilla, niitä on 40 kpl. Kiinteistön valaistus on toteutettu kokonaisuudessa led-tekniikalla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]