Matti Turunen

Basso Matti Turunen on opiskellut kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2007 ja valmistunut sieltä musiikin maisteriksi 2014. Hän opiskelee laulua Jaakko Ryhäsen johdolla. Turunen oli 2008–2010 solistiharjoittelijana Suomen Kansallisoopperassa Matti Salminen -säätiön stipendiaattina.

Hän on esiintynyt useissa Kansallisoopperan sekä Savonlinnan oopperajuhlien tuotannoissa. Oopperajuhlien solistina hän esiintyi ensimmäisen kerran Verdin Toscassa 2010 Vanginvartijan roolissa. Uran muita oopperarooleja ovat esim. Wagnerin Reininkullan Fasolt, Mozartin Taikahuilun Sarastro, Mozartin Figaron häiden Bartolo, Verdin La Traviatan tohtori Grenvil, R. Straussin Nainen vailla varjoa -oopperan Yksikätinen, Rautavaaran Aleksis Kiven Eno Sakeri ja Vanha pakana sekä Bockin Viulunsoittaja katolla -oopperan Tevje.

Turunen on laulanut muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin ja Joensuun kaupunginorkesterin solistina mm. teoksissa Beethovenin 9. sinfonia, Mozartin Requiem, Mozartin Kruunajaismessu, Bachin Johannes-passio (Jeesus ja bassoaariat) ja Dvořákin Requiem.

Turunen on osallistunut Savonlinnan oopperajuhlien kansainväliseen laulukilpailuun, Toivo Kuula -laulukilpailuun vuonna 2012 sekä Lappeenrannan valtakunnallisiin laulukilpailuihin vuonna 2013 ja saavuttanut näissä kaikissa finaalipaikan.

Joroisten Musiikkipäivillä Matti Turunen esiintyy Teatro Productionsin Wagner-musiikkidraamassa Kaipuun syleilystä autuuden valoon Varkaudessa Warkaus-salissa 21.7. klo 18 ja