Mirva Helske

Joensuulaislähtöinen pianisti Mirva Helske on opiskellut muusikon AMK-tutkinnon Jyväskylässä Katariina Liimataisen johdolla ja osin Wienin musiikkiyliopistossa (MDW) Christiane Karajevin oppilaana. Maisterinopintonsa Mirva on opiskellut Viron musiikkiakatemiassa Ivari Iljan johdolla ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Eero Heinosen, Ilmo Rannan ja Niklas Pokin johdolla. Mirva on tehnyt laulusäestyksen, solistisen pianon ja instrumenttipedagogiikan maisterintutkinnot vuosien 2012 ja 2017 välillä Tallinnan ja Helsingin väliä seilaten.

Esiintyvänä taiteilijana Mirva on keskittynyt kamari- ja liedmusiikkiin. Viime vuosina Mirva on laajentanut ohjelmistoaan enenevissä määrin oopperaan, sillä häntä kiehtovat ohjelmalliset ja dramatisoidut konserttikokonaisuudet. Mirva on kysytty pianisti laulumusiikin konsertteihin ja hän onkin konsertoinut aktiivisesti muusikkokollegoiden kanssa Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Itävallassa mm. erilaisissa laulukilpailuissa ja musiikkifestivaaleilla (kuten kansainväliset Taev- ja Sibelius -laulukilpailut, Kangasniemen laulukilpailut ja musiikkiviikot, Tallinnan Ceciliana, Joutsenon taidekesä ja Joensuun Musiikkitalvi). Mirva on vieraillut soittajana myös Joensuun kaupunginorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin konserteissa ja toimii toisinaan cembalistina barokkikonserteissa.

Syksyllä 2017 Mirva valittiin Mikkelin musiikkiopiston säestäjän toimeen, jota hän hoitaa konserttielämänsä lisäksi. Konsertoinnin myötä Mirva on tuottanut useita konserttisarjoja ja -kiertueita, ja hän työskentelee kesäisin mm. Mäntän musiikkijuhlien tuotantotiimissä. Hänen toteuttamiaan konserttihankkeita ovat tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto, Taiteen Edistämiskeskus ja Archimedes-säätiö.

Mirva Helske esiintyy 25.7. klo 15 Koskenhovin kartanossa Joroisissa järjestettävässä konsertissa Matkalla kotiin.

Kuvaaja: Ville Hautakangas