Musiikkipäivien koko ohjelmisto on nyt julkaistu!

Joroisten Musiikkipäivät jatkaa laajentumistaan – konserttien ja tapahtumien kokonaismäärä nousee 25:een ja kokonaiskesto 10 päivään

40. kerran ensi kesänä järjestettävä Joroisten Musiikkipäivät levittäytyy nyt Joroisten, Juvan, Leppävirran ja Rantasalmen lisäksi myös Pieksämäelle ja Varkauteen. 25 konserttia ja tapahtumaa sisältävä festivaali tarjoilee laajan kattauksen klassisen ja rytmimusiikin klassikoita ja uusia tulokkaita.

Uniikkia kartanotunnelmaa, uljaita säveliä kirkkojen holvistoissa, rouheaa rokkiasennetta

Joroinen ympäristöineen on tunnettu historiallisista kartanoistaan. Yksityiskäytössä olevat kartanot avaavat ovensa Musiikkipäivien konserttien ajaksi. Kartanokonsertteja voi käydä kokemassa Koskenhovissa, Frugårdissa, Joroisniemen, Torstilan ja Järvikylän kartanoissa Joroisissa sekä Wehmaan kartanossa Juvalla. Esiintyjinä Jonathan ja Jan-Paul Roozeman, Petri Lindroos, Julia Wallin, Risto Kekarainen, Tomi Punkeri, Outi Rahko, Jorma Hynninen, Réka Szilvay, Heini Kärkkäinen, Jere Martikainen, Joonas Asikainen, Tuuli Takkala, Marjukka Tepponen, Kevin Greenlaw ja Salla Karakorpi.

Joroisten, Leppävirran, Pieksämäen ja Juvan kirkot täyttyvät laulusta ja instrumentaalisävelistä. Esiintyjinä Ralf Gothóni, Mark Gothóni

Suzan Saber, Marko Ylönen, Jyrki Anttila, Maija Anttila, Jaakko Ryhänen, Seppo Hovi, Jorma Hynninen, Kalevi Kiviniemi, Ilkka Paananen, Marjukka Tepponen, Anna Danik, Andrea Caré, Jaakko Ryhänen ja Hans-Otto Ehrström.

Kontrastia kirkko- ja kartanotunnelmaan tuovat rouheat teollisuushallit, joista Joroisten U-Contin Contti-Areenalla esiintyy Apocalyptica ja Sahala Worksin hallissa Varkaudessa Tähdet Tähdet 2016 -voittaja Pete Parkkonen. Pieksämäen Veturitorilla musisoi J. Karjalainen yhtyeineen.

Uusia produktioita ja taidemuotojen yhdistämistä – uutuutena Oopperakaraoken SM-kilpailut

Musiikkipäivien 40-vuotisjuhlassa on koettavissa mm. kahden taidemuodon kohtaaminen poikkitaiteellisessa ”Jälki”-esityksessä. Tanssija Minna Tervamäki ja kuvataiteilija Hannaleena Heiska luovat uutta ja haastavat itsensä nykytanssia, balettia, kuvataidetta ja performanssia yhdistävässä esityksessä.

Täysin uuden aluevaltauksen ohjelmistoon tuo Oopperakaraoken SM-kilpailut, jossa tunnetut ooppera-aariat ja musikaalisävelet saavat ainutkertaisen tulkintansa. Oopperakaraoken SM-kilpailut järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Kisa on koettavissa Vesileppis Areenalla Leppävirralla.