Pieksämäen Veturitallit ja Veturitori – Tapahtumien Asemapaikka

Pieksämäen uusin vapaa-ajan keskittymä ovat Pieksämäen Veturitallit ja Veturitori aivan kaupungin ydinkeskustassa. Pieksämäen Veturitallien historia ulottuu vuosisatojen taakse. Rakennusten arkkitehtuurissa näkyy viitteitä 1800-luvulta saakka. Veturitallien piirteissä korostuvat korkea huonekorkeus, punatiilellä verhoillut seinät sekä suuret ristikkoikkunat. Lämminhenkiset ja tunnelmalliset pilttuut luovat kunnostettuina mahtavat puitteet liike-elämän palveluille. Veturitalleilla toimivat fysioterapia-, kuntoutus- ja liikuntapalveluja tarjoava Kunnonkeskus sekä ravintola Paalupaikka.

Veturitallien kokonaisuus sisältää myös Keski-Savon uusimman tapahtuma-areena Veturitorin. Pieksämäen Veturitori tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa messujen, konserttien ja erilaisten tapahtumien muodossa. Veturitori on suosittu tanssipaikkana, jossa esiintyvät Suomen eturivin artistit. Tilaa
Veturitorilla on noin 1 850 m2 ja korkeutta enimmillään huikeat 10 metriä. Pieksämäen Veturitallien historiasta veturien kunnostuspaikkana kertoo Veturitorin lattiaan maalattu kääntöpöytä.