Rakennus valmistui vuonna 1913 Ahlströmin tehtaan ruokalaksi. Suunnittelijoina olivat veljekset Ivar ja Walter Thomen ja jo suunnittelupöydällä rakennus sai nimekseen Kansankeittiö.

Ravintolan ruokasalissa oli aikoinaan 270 istumapaikkaa, nykyisin niitä on samassa tilassa noin 150. Sata vuotta sitten Kansankeittiöstä toimitettiin salin puolelle 1500 annosta päivässä. Tänä päivänä ravintolassa on hyvä lounaspäivä, jos annoksia menee 150. Rakennus on suojeltu ulkoapäin sekä sisältä pylväikön ja funkiskaaren osalta – kiinteitä seiniä ei saa rakentaa. Ravintolan vahvuutena ja sisutuksellisena haasteena on 4,25 m:n huonekorkeus. Kokonaisuus on herättänyt paljon kiinnostusta ja ravintola on saanut kiitosta onnistuneesta sisustussuunnittelusta.

Joulukuussa 2007 Kahvila Ravintola Kaks Ruusua aloitti toimintansa – Kansankeittiö on näin ollen palautettu alkuperäiseen käyttöönsä: kansan huoltoa parhaimmillaan. Satavuotiaassa miljöössä, Leijonanpääpuiston jatkeena, upea ympäristö, maittava ruoka sekä asiakaslähtöinen palvelu. Tilat tarjoavat upeat puitteet juhlien järjestämiseen. Saliin voi yhdistää Ruukki-kabinetin, joka on mitoitettu 50 henkilölle. Näin ruokailemaan mahtuu 200 henkilöä.

Ravintola Kaks Ruusua on upea tila korkeine huoneineen ja kristallikruunuineen. Kauniit vanhat huonekalut, tavarat ja esineet ihastuttavat ja kutsuvat yleisöä viihtymään.