Atlas on absurdin humoristinen katuperformanssi pään pyörälle saattavassa maailmassa, jossa esiintyjät suojautuvat jatkuvaa pyörimistä vastaan avaruuskypärin etsien pehmeää laskeutumisalustaa.

Pään painoa kannattava atlasnikama joutuu koville esiintyjien tavoitellessa kehollista tasapainoaan elektronisen musiikin muuttuvassa sykkeessä.

Atlas on osa Toritapahtuman ohjelmistoa. Toritapahtuma on ilmainen, ja se on torstaina 29.7. Joroisten kesätorilla klo 17 alkaen.

Koreografia ja tanssi: Iiro Näkki, Mikko Makkonen

Iiro Näkki on koreografi, esiintyjä ja opettaja, joka työskentelee nykytanssin ja sirkustaiteen kentillä. Hänellä on kandidaatintutkinto tanssitaiteesta ja maisterin tutkinto koreografiasta Taideyliopistosta. Näkki teki vuosien 2013-2018 aikana kahdeksan eri koreografiaa teattereille ja festivaaleille. Näkin töitä on esitetty Suomessa, Espanjassa Belgiassa ja Virossa. Opetustyötä Näkki on tehnyt niin aloittelijoille kuin ammattilaisille ja toiminut ohjaajana mm. nykytanssissa, akrobatiassa ja parkourissa. Näkki on ollut esiintyjänä useissa eri ryhmissä, jotka ovat esiintyneet ympäri Skandinaviaa ja Keski-Eurooppaa. Tällä hetkellä Näkki työskentelee Tanssiteatteri Minimissä taiteellisena ja tuotannollisena johtajana.

Mikko Makkonen on Taideyliopiston teatterikorkeakoulusta valmistunut tanssitaiteen maisteri. Makkosella on taustaa katutanssissa, jossa hän on kilpaillut eri ryhmissä breakdancen SM-tasolla. Tällä hetkellä Makkonen työskentelee tanssiteatteri Minimissä taiteellisena ja tuotannollisena johtajana.