Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Georg Ots 100 vuotta | Lembit Tolga

28 heinäkuun | 15:00

25 €

Tälle vuodelle suunniteltu Joroisten Musiikkipäivien ohjelmisto siirretään kesään 2021 vain pienin muutoksin. Siirtyvät konsertit ja niiden uudet ajankohdat vahvistetaan mahdollisimman pian. Vuoden 2020 musiikkipäiville lunastetut ja varatut liput käyvät ensi vuodelle siirtyviin konsertteihin sellaisenaan. Siirto ei vaadi toimenpiteitä. Lue lipuista lisää tästä.

 

Georg Otsin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Otsin rakkaita kappaleita tulkitsee virolainen tenori Lembit Tolga.

Lembit Tolgan korkea ja kaunis tenoriääni on jo yli seitsemäntoista vuotta tuottanut iloa Savonlinnan Oopperajuhlien vieraille. Vuodesta 1996 hän on laulanut myös säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa eri produktioissa. Tolga laulaa jopa kymmenellä eri kielellä ikivihreitä, operetin helmiä, venäläisiä romansseja, Georg Otsin lauluja, napolilaisia serenadeja sekä ooppera-aarioita. Hän on tunnettu itseään akustisella kitaralla säestävänä trubaduurina ympäri maailman.

Georg Ots aloitti oopperauransa 1944, jolloin hän lauloi Jevgenij Onegin -oopperassa. Estonia-teatterin solistina hän aloitti vuonna 1945. Ots oli Neuvostoliitossa kaikkien oopperatalojen suosikkiesiintyjä, ja hän esiintyi paljon etenkin Moskovan Bolshoi-teatterissa. Ots oli myös tunnettu konserttilaulaja, ja hänen ohjelmistoonsa kuului mm. Schubertin, Musorgskin ja Tshaikovskin sävellyksiä. Georg Ots esiintyi uransa aikana myös monissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Suomessa Ots tunnetaan myös kevyemmän musiikin esittäjänä. Hän vieraili Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1951, ja ensimmäinen kappaleet jotka levytettiin suomeksi olivat Saarenmaan valssi ja Kalastajan laulu vuonna 1957.

Konserttipaikkana toimii upea Ravintola Kaks Ruusua Varkaudessa. Korkea tila, kristallikruunut, kauniit vanhat huonekalut ja esineet ihastuttavat ja kutsuvat viihtymään. Konsertissa on väliaika. Väliaikatarjoilusta huolehtii ravintola. Ravintolassa on anniskeluoikeudet. Tapahtuman kokonaiskesto on noin kaksi tuntia.

Joroisten Musiikkipäiville voi ostaa lippuja ja festivaalipasseja Lippupisteen myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan sekä Lippu.fi-verkkokaupasta. Liput ja passit ovat myynnissä myös festivaalitoimistossa (Mutalantie 2, Joroinen) alkaen 4.5.2020 sekä tapahtumien ovilla tunti ennen esitysten alkua. Lippujen varaukset ja ryhmämyynti: 040 764 6990 ja info@joroinenmusicfestival.fi.

Osta lippu tai festivaalipassi >>

 

Tiedot

Päivämäärä:
28 heinäkuun
Aika:
15:00
Hinta:
25 €

Tapahtumapaikka

Ravintola Kaks Ruusua
Ahlströminkatu 25
Varkaus, 78250 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0400 460 085
Kotisivu:
www.kaksruusua.fi