Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Georg Ots 101 vuotta | Lembit Tolga

27.7.2021 | 15:00

25 €

Georg Otsin syntymästä tulee vuonna 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Juhlakonsertti jää tänä vuonna pitämättä, mutta tervetuloa juhlaamme ensi kesänä! Otsin rakkaita kappaleita tulkitsee virolainen tenori Lembit Tolga.

Lembit Tolgan korkea ja kaunis tenoriääni on jo yli seitsemäntoista vuotta tuottanut iloa Savonlinnan Oopperajuhlien vieraille. Vuodesta 1996 hän on laulanut myös säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa eri produktioissa. Tolga laulaa jopa kymmenellä eri kielellä ikivihreitä, operetin helmiä, venäläisiä romansseja, Georg Otsin lauluja, napolilaisia serenadeja sekä ooppera-aarioita. Hän on tunnettu itseään akustisella kitaralla säestävänä trubaduurina ympäri maailman.

Georg Ots aloitti oopperauransa 1944, jolloin hän lauloi Jevgenij Onegin -oopperassa. Estonia-teatterin solistina hän aloitti vuonna 1945. Ots oli Neuvostoliitossa kaikkien oopperatalojen suosikkiesiintyjä, ja hän esiintyi paljon etenkin Moskovan Bolshoi-teatterissa. Ots oli myös tunnettu konserttilaulaja, ja hänen ohjelmistoonsa kuului mm. Schubertin, Musorgskin ja Tshaikovskin sävellyksiä. Georg Ots esiintyi uransa aikana myös monissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Suomessa Ots tunnetaan myös kevyemmän musiikin esittäjänä. Hän vieraili Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1951, ja ensimmäinen kappaleet jotka levytettiin suomeksi olivat Saarenmaan valssi ja Kalastajan laulu vuonna 1957.

Konserttipaikkana toimii upea Ravintola Kaks Ruusua Varkaudessa. Korkea tila, kristallikruunut, kauniit vanhat huonekalut ja esineet ihastuttavat ja kutsuvat viihtymään. Konsertissa on väliaika. Väliaikatarjoilusta huolehtii ravintola. Ravintolassa on anniskeluoikeudet. Tapahtuman kokonaiskesto on noin kaksi tuntia.

Joroisten Musiikkipäiville voi ostaa lippuja Lippupisteen myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan sekä Lippu.fi-verkkokaupasta. Lippuja saa myös festivaalitoimistosta (avautuu toukokuussa 2021)  sekä tapahtumien ovilta tunti ennen esitysten alkua. Lippujen varaukset ja ryhmämyynti: 040 764 6990 ja info@joroinenmusicfestival.fi.

Osta lippu>>

 

Tiedot

Päivämäärä:
27.7.2021
Aika:
15:00
Hinta:
25 €

Tapahtumapaikka

Ravintola Kaks Ruusua
Ahlströminkatu 25
Varkaus, 78250 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0400 460 085
Kotisivu:
www.kaksruusua.fi