Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

JBB meets Gershwin – Rhapsody in Blue

heinäkuu 24 | 20:00

40 €

Muun muassa Porgy & Bess -oopperasta tunnettu maailmankuulu yhdysvaltalainen säveltäjä George Gershwin ehti aloittaa tunnetun teoksensa Rhapsody in Blue kuoroversion sovituksen, mutta teos jäi kesken Gershwinin kuoltua vuonna 1937. Pianisti Michael Fennelly sovitti teoksen loppuun vuonna 2020 ja sovituksen maailman kantaesitys kuullaan Joroisissa!

Konsertissa esiintyvät Jyväskylä Big Band ja Kamarikuoro Cantinovum. Konsertin alkupuolella kuullaan JBB:n tuotantoa sen uusimmalta albumilta Folkloric Moods, solisteina Elena Mîndru ja Tuomas J. Turunen. Rhapsody in Blue -osuuden pianosolistina toimii itse teoksen sovittaja Michael Fennelly.

Elena Mîndru on Romaniassa syntynyt, Suomessa vakituisesti asuva jazzlaulaja, joka edustaa maamme jazzlaulajien parhaimmistoa. Hän saavutti toisen sijan ja yleisöpalkinnon arvostetussa Montreux Shure Jazz Voice kilpailussa vuonna 2012, jolloin tuomariston puheenjohtajana toimi legendaarinen jazzmuusikko ja tuottaja Quincy Jones. Mindru tunnetaan jazzlaulajana hänen teknisestä virtuositeetistaan, taidokkaasta sanattomasta laulustaan ja tunteita herättävistä tulkinnoistaan.

Tuomas J. Turunen toimii aktiivisena freelance-pianistina konsertoiden säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Hän julkaisi ensimmäisen levyn uuden yhtyeensä Tuomas J. Trio feat. Manuel Dunkel kanssa vuonna 2018. Omien kokoonpanojensa ohella hän soittaa muun muassa Aili Ikosen ja Elena Mîndrun yhtyeissä.

Vuonna 2020 50 vuotta täyttävä Jyväskylä Big Band on yksi Suomen aktiivisimmista big bandeistä ja se on tehnyt yhteistyötä monien koti- ja ulkomaisten solistien ja säveltäjien kanssa sekä toteuttanut poikkitaiteellisia produktioita. Omien konserttien lisäksi JBB on esiintynyt eri tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa sekä useilla suomalaisilla festivaaleilla, kuten Jyväskylän Kesä, Jyväskylä Summer Jazz, Tanssin Aika, Lahden Jazztori, Oulun musiikkijuhlat ja Imatra Big Band Festival.

Kamarikuoro Cantinovum on vuonna 1989 perustettu sekakuoro, jonka tavoitteena on tehdä taiteellisesti korkeatasoista musiikkia ja kehittää kuoron moni-ilmeistä sointia. Kuoron noin 30 laulajasta suuri osa opiskelee tai on opiskellut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tai Jyväskylän yliopistossa. Cantinovum on tehnyt lukuisia konserttikiertueita ulkomailla sekä osallistunut menestyksekkäästi kotimaisiin ja kansainvälisiin kuorokilpailuihin. Cantinovum on Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuoro.

Joroisten Musiikkipäiville voi ostaa lippuja Lippupisteen myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan sekä Lippu.fi-verkkokaupasta. Lippuja saa myös festivaalitoimistosta (avautuu keväällä 2021)  sekä tapahtumien ovilta tunti ennen esitysten alkua. Lippujen varaukset ja ryhmämyynti: 040 764 6990 ja info@joroinenmusicfestival.fi.

Osta lippu tai passi>>

Esiintyjät:

Elena Mîndru, laulu
Tuomas J. Turunen, piano
Michael Fennelly, piano
Jyväskylä Big Band
Kamarikuoro Cantinovum

 

Tiedot

Päivämäärä:
heinäkuu 24
Aika:
20:00
Hinta:
40 €

Tapahtumapaikka

Joroisten Urheilutalo
Mutalantie 14
Joroinen, Suomi
+ Google Map