Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Petrus Schroderus & Markus Vaara: Syksyinen aurinko

22 lokakuun | 19:00

30 €

Petrus Schroderus, ”laulava poliisi”, on tullut erityisen tunnetuksi ikivihreiden klassikoiden esittäjänä, joita kuullaan myös kauniissa Joroisten kirkossa järjetettävässä konsertissa. Hänen tekemiään joulu- ja itsenäisyyspäivän tervehdyksiä sekä huhtikuussa 2020 esittämää ”Rakastan elämää!”-musiikkivideoita on katsottu sosiaalisessa mediassa miljoonia kertoja. Kappale kuullaan myös konsertissamme.

Schroderus on esiintynyt vuodesta 2003 voitettuaan Seppo Ruohosen nimikkopalkinnon Lohjan kansainvälisessä tenorikilpailussa. Vuonna 2004 hän voitti Savonlinnan Oopperajuhlilla järjestetyn Timo Mustakallio -laulukilpailun, jonka jälkeen hänet kiinnitettiin Suomen Kansallisoopperaan vuosiksi 2004-2012. Tuona aikana Petrus Schroderus esiintyi eri oopperoiden päärooleissa ja konsertoi Suomen lisäksi Ruotsissa, Portugalissa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Tanskassa, Itävallassa ja Saksassa. Vuonna 2012 Schroderus palasi takaisin entiseen työhönsä poliisiin mutta veri veti sangen pian takaisin esiintymislavoille.

Markus Vaara valmistui oopperakorrepetition maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta syksyllä 2019. Toimessaan Oulun konservatorion säestäjänä Vaaran vastuualueita ovat Lied- ja oopperamusiikki. Viime vuosina Vaara on toiminut harjoituspianistina erilaisissa musiikkiteatteriproduktioissa Oulun kaupunginteatterissa, Oulun konservatorion oopperastudiossa, Oulunseudun ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa. Työuransa aikana Vaara on konsertoinut säännöllisesti ammattilaulajien kanssa, toiminut pianistina erilaisilla laulun mestari- ja kesäkursseilla sekä laulukilpailuissa. Hän on myös levyttänyt lied- ja laulumusiikkia.

Konsertin kesto on noin yksi tunti. Konsertissa ei ole väliaikaa.

Lippuja on myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa, Lippupisteen myyntipisteissä ja R-kioskeissa kautta maan. Lippuja saa myös ovelta tunti ennen konserttia.

Osta lippu>>

Esiintyjät:

Petrus Schroderus, tenori
Markus Vaara, piano

Tiedot

Päivämäärä:
22 lokakuun
Aika:
19:00
Hinta:
30 €

Tapahtumapaikka

Joroisten kirkko
Pieksämäentie 1
Joroinen, 79600 Suomi
+ Google Map