Ladataan tapahtumat

« Kaikki tapahtumat

Markus Nykänen, tenori – Perttu Kivilaakso, sello: Rakkautta kaaoksen keskelle

heinäkuu 29 | 15:00

| 35 €

Juvan kirkossa kuullaan Joroisten Musiikkipäivien päätöskonsertti, jossa ystävykset Perttu Kivilaakso ja Markus Nykänen yhdistävät voimansa musiikillisesti rakkautta ja romantiikkaa ylistääkseen.

Konsertissa kuullaan Kivilaakson omia kappaleita kauneimpiin suomalaisiin teksteihin, runoja mm. Harmajalta ja Leinolta. Lisäksi Joroisissa kuullaan ensiesitys sarjasta laululle, sellolle ja koskettimille Tommy Tabermannin teksteihin, jossa mukana on myös hänen aiemmin julkaisemattomia runojaan. Esitykseen mahtuu mukaan myös muutama tutumpikin sävellys niin oopperan kuin Apocalyptican maailmoista.

Konsertti kuvastaa taiteilijoiden herkempää sielunmaisemaa. Konseptin motivaationa on ylistää rakkautta ja kauneutta vastapainona kylmälle ja kaoottiselle maailmalle. Hetki, jolloin voimme kaikki hiljentyä kuuntelemaan ja nauttimaan rauhallisen musiikin eheyttävästä voimasta.

Apocalypticassa vuodesta 1999 soittanut Perttu Kivilaakso aloitti uransa klassisena sellistinä. Hän esiintyi Radion sinfoniaorkesterin solistina jo 12-vuotiaana. Ennen rockuraansa Kivilaakso esiintyi eri pianistien kanssa lukuisilla kotimaan kiertueilla ja ulkomailla Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Hän on esiintynyt lähes kaikkien suomalaisten orkesterien solistina sekä useilla klassisen musiikin festivaaleilla ympäri Euroopan. Vuonna 2016 Kivilaakso sävelsi Eicca Toppisen kanssa Suomen Kansallisoopperan tilaaman teoksen Indigo, jonka kantaesityksen pääroolin lauloi Markus Nykänen.

Tenori Markus Nykänen on esiintynyt mm. Hampurin valtionoopperassa, Baselin oopperassa ja Valle d’Itrian festivaalilla. Nykänen on kunnostautunut myös näyttelijänä ja musikaalilaulajana mm. Teater Viiruksen, Wasa Teaterin ja Svenska Teaternin riveissä. Kevätkaudella 2018 Nykänen debytoi oopperoissa La Traviata ja Madame Butterfly Suomen Kansallisoopperassa sekä Beethovenin 9. sinfonian tenorisolistina RSO:n kanssa.

Esiintyjät:

Markku Nykänen, tenori
Perttu Kivilaakso, sello

Osta liput >>

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
heinäkuu 29
Aika:
15:00
Hinta:
35 €

Tapahtumapaikka

Juvan kirkko
Juvantie 17
Juva, 51900 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
http://www.juvanseurakunta.fi/