Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Trio Lago: Haukiveden säveltäjättäret

heinäkuu 31 | 13:00

30 €

Trio Lago on Mirka Malmin, Ida-Vilhelmiina Sinivalon ja Tiina Karakorven kesällä 2019 perustama pianotrio. Sen ohjelmisto keskittyy naissäveltäjien teosten esiintuomiseen, koska naiset ovat säveltäjinä unohdettu sekä musiikinhistorian kirjoista että konserttiohjelmistoista. Trio Lagolla on ohjelmistossaan mm. Laura Netzelin, Elfrida Andréen, Helvi Leiviskän sekä Amanda Maier-Röntgenin pianotriot. Trio Lago on myös mukana Taideyliopiston järjestämässä yhdenvertaisesti säveltäen -projektissa.

Lähes kaikki suomalaiset tuntevat Alice Tégnerin (1864-1943) musiikkia, vaikka eivät hänen nimeään tunnistakaan. Tegnérin kynästä ovat lähtöisin sadat lastenlaulut, joista suosituimpana Bää bää lampaita. Tegnér oli etupäässä laulumusiikin säveltäjä: hänen tuotantonsa käsittää lähes sata kuoro- ja kirkkomusiikkiteosta sekä säestyksellisiä lauluja.  Tegnér sävelsi myös kamarimusiikkia, joista teoksista suurimuotoisin ja esitetyin on viulusonaatti vuodelta 1901. Alice Tegnér vietti nuorena tyttönä vuoden Järvikylän kartanossa Joroisissa kotiopettajattarena. Kuulemme konsertissa Tégnerin sonaatin viululle ja pianolle.

Laura Netzel, os.Pistolekors (1839-1927), syntyi Rantasalmella, mutta muutti jo lapsena Tukholmaan. Hän debytoi pianistina 17-vuotiaana, lauloi oopperoita Ruotsin kuningas Oscar II kanssa ja oli tunnustettu säveltäjä. Hänen tuotantoonsa kuuluu lauluja, kuoroteoksia, kamarimusiikkia sekä orkesteriteoksia. Suurimman osan tuotannostaan Laura Netzel on kirjoittanut pseudonyymillä (salanimellä) N.Lago, koska ylemmän luokan rouvashenkilön ei katsottu soveliaaksi toimia ammattimuusikkona. Laura Netzel myös johti kuoroja ja orkesteria sekä järjesti ns. kansankonsertteja kotikaupungissaan Tukholmassa. Kuulemme Netzeliltä pseudonyymillä kirjoitetut sonaatin sellolle ja pianolle op.66 ja pianotrion op.78.

Tapahtuma järjestetään Ravintola Kaks Ruusussa lounaskonserttina. Pyydämme ruokailevaa yleisöä saapumaan hyvissä ajoin ennen konserttia. Ovet avautuvat klo 12. Ruoka tarjoillaan noutopöydästä ja sen hinta on 15 €. Pöytävaraukset: myynti@kaksruusua.fi tai puh. 0400 460085. Konsertin kokonaiskesto on n. 1,5 tuntia. Tapahtumassa on väliaika.

Joroisten Musiikkipäiville voi ostaa lippuja Lippupisteen myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan sekä Lippu.fi-verkkokaupasta. Lippuja saa myös festivaalitoimistosta (avautuu keväällä 2021)  sekä tapahtumien ovilta tunti ennen esitysten alkua. Lippujen varaukset ja ryhmämyynti: 040 764 6990 ja info@joroinenmusicfestival.fi.

Osta lippu tai passi>>

Esiintyjät:

Mirka Malmi, viulu
Iida-Vilhelmiina Sinivalo, sello
Tiina Karkorpi, piano

Kuvaaja: Jozsef Hárs

Tiedot

Päivämäärä:
heinäkuu 31
Aika:
13:00
Hinta:
30 €

Tapahtumapaikka

Ravintola Kaks Ruusua
Ahlströminkatu 25
Varkaus, 78250 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0400 460 085
Kotisivu:
www.kaksruusua.fi